synproblem hos barn och ungdomar

Synproblem hos barn och ungdomar

Minska närsyntheten.

Synproblem hos barn och ungdomar i form av närsynthet utvecklas oftast i 10- till 20-årsåldern. Idag ser vi tyvärr en ökning av närsynthet hos barn och ungdomar som till stor del beror på att de spenderar mycket tid inomhus och framför skärmar. Det kan ställa till med stora problem vid skolarbete och läxläsning där det är viktigt att synen fungerar tillfredsställande.

Har ditt barn synproblem?

Tecken som kan tyda på att ditt barn börjar se sämre kan vara att det flyttar sig närmre TV:n, har svårt att koncentrera sig, kisar mycket eller får svårt att hänga med i skolan.
Om detta fångas upp i tid så finns det idag goda möjligheter att bromsa hastig utveckling av närsynthet hos barn och ungdomar.

Bromsa utveckling av närsynthet med nattlinser.

Hos Ögonexperten tillpassar vi linser som är speciellt framtagna för att bromsa synproblem som närsynthetsutveckling. En studie utförd av ögonläkare på Vejle Hospital i Danmark visar att skandinaviska barn som använder Dreamlite Ortho-K nattlinser utvecklar 59% mindre närsynthet i förhållande till barn och ungdomar som använder vanliga glasögon.

Glasögon kan ge ännu bättre resultat.

Förutom kontaktlinser finns det idag även glasögon som bromsar utvecklingen av närsynthet. Denna innovation stimulerar andra delar av näthinnan än vad vi är vana vid och på så sätt hindrar man att ögat växer för fort. Härmed bromsas den negativa utvecklingen. Forskning visar att barn som använt dessa glasögonglas bromsat utvecklingen av närsynthet med 67% i genomsnitt jämfört med kontrollgruppen.

Kontakta oss gärna om ditt barn har börjat visa tecken på närsynthet!