Om oss - Ögonexperten

Om oss

Varbergs mest pålästa och långsiktigaste optiker.

Ögonexperten är en fristående optiker mitt i Varbergs centrum. Verksamheten startades av Helmut Haar redan 1956, då med namnet Optiker Haar, vilket gör oss till Varbergs äldsta renodlade optikerföretag och något av en institution. Butiken låg först på Bäckgatan men flyttade 1985 till en ny butikslokal på Torggatan. 2014 var det dags för nästa flytt till Kyrkogatan 17, en trappa upp, där verksamheten fortfarande befinner sig.

Optiker Haar blir Ögonexperten

2018 fick vi förtroendet att ta över efter Optiker Haar och 2020 bytte vi namn till Ögonexperten. Vi är fortfarande ett familjeföretag och vårt mål är, precis som vid starten 1956, att alltid ligga främst med klinisk kompetens och produktkvalitet för att hjälpa dig bevara din ögonhälsa så länge som möjligt. Hos oss kan du i en hemtrevlig miljö genomgå en noggrann syn- och ögonundersökning och i lugn och ro prova bågar.

Varbergs mest pålästa optiker.

I vår strävan att alltid ligga främst inom synvård och att vara Varbergs mest pålästa optiker träffar du enbart legitimerade optiker hos oss. Idag är vi två optiker med många års erfarenhet och vidareutbildning inom ögonhälsa (Diagnostisk optometri) och synergonomi. Vi vidareutbildar oss kontinuerligt för att hålla oss á jour med de senaste rönen inom ögonundersökning och ögonhälsa.

Välkommen till oss för den bästa omtanken om dina ögon.